Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Εμφυτεύματα δοντιών και αναγεννητικές τεχνικές: άμεσες σταθερές μεταβατικές αποκαταστάσεις.

Τα εμφυτεύματα δοντιών αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης οδοντιατρικής. Χάρη στα σύγχρονα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούμε ακόμα και στις δυσκολότερες περιπτώσεις και να αποκαταστήσουμε την έλλειψη ενός ή περισσότερων δοντιών.

Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου υπάρχει έντονη απώλεια της γνάθου είτε λόγω παθολογικών καταστάσεων, όπως η περιοδοντική νόσος, κύστεις κλπ.,  είτε λόγω τραύματος. Πολύτιμη βοήθεια αποτελούν οι αναγεννητικές τεχνικές, καθώς είμαστε πλέον σε θέση να αναπλάσουμε τους σκληρούς ιστούς σε τέτοιο βαθμό, που να είναι πλέον δυνατή μια εμφύτευση.










Παρά τα πλεονεκτήματα αυτών των τεχνικών δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και κάποιες πρακτικές δυσκολίες. Καθώς ως οδοντίατροι προσπαθούμε να μειώσουμε την πιθανότητα επιπλοκών ή μιας αποτυχίας, ορισμένες φορές είμαστε αναγκασμένοι να συστήσουμε στους ασθενείς μας να μη φορούν μια μεταβατική κινητή αποκατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για χρονοβόρες θεραπείες, οι οποίες μπορούν να διαρκέσουν  12 μήνες ή και παραπάνω.

Καθώς οι ασθενείς μας γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί, υπάρχει πλέον ανάγκη για άμεση μεταβατική αποκατάσταση με σταθερά δόντια καθ’ όλη την διάρκεια μιας αναγεννητικής θεραπείας στα πλαίσια μιας αποκατάστασης με εμφυτεύματα δοντιών.













Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και τεχνικές με τις οποίες σε περιστατικά με εκτεταμένες αναγεννητικές τεχνικές μπορούμε να τοποθετήσουμε άμεσα σταθερές μεταβατικές αποκαταστάσεις, και να διατηρήσουμε  στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη λειτουργία και την αισθητική των δοντιών και του προσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου