Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ - ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ


Όταν χάσουμε τα δόντια, η εμφάνισή μας αλλάζει ριζικά. Κατ’ αρχήν δημιουργούνται μαύρα κενά σε μεμονωμένα σημεία, ή ολόκληρες περιοχές του στόματος, τα οποία μπορεί να είναι  αντιαισθητικά
.
Παράλληλα συντελούνται πολλές καθοριστικές αλλαγές, που χωρίς υπερβολή θα μπορούσαμε να μιλάμε για παραμόρφωση προσώπου σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, οι οποίες  οφείλονται σε διάφορους παράγοντες.
Πρώτα απ’ όλα αλλοιώνονται οι αναλογίες του προσώπου. Χωρίς τα δόντια, το στόμα χάνει την σταθερή θέση που είχε αρχικά και μπορεί να « κλείσει » περισσότερο από το φυσιολογικό.
Έτσι στην περιοχή του στόματος χάνεται η αρμονική διάταξη των ιστών και οδηγεί αναπόφευκτα στην παραμόρφωση προσώπου και σε μια εντύπωση που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε «κουρασμένο πρόσωπο».           

          

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για την αλλαγή προσώπου είναι η απώλεια της στήριξης του χείλους. Το σχήμα του χείλους και του μάγουλου, εξαρτάται κατά ένα μεγάλο βαθμό από τα δόντια, τα οποία στηρίζουν από μέσα τους μαλακούς ιστούς. Χωρίς τα δόντια, χάνεται και αυτή η πολύτιμη στήριξη που οδηγεί στην πτώση του χείλους και στη γήρανση του προσώπου  
Χάρη στα εμφυτεύματα δοντιών μπορούμε να πετύχουμε μια κυριολεκτικά ριζική αλλαγή προσώπου!
Πρώτα απ’ όλα, κάνοντας ένα λίφτινγκ δοντιών με εμφυτεύματα δοντιών αποκαθιστούμε την λειτουργία, αισθητική και αρμονία των δοντιών και του χαμόγελου.

Επίσης τα εμφυτεύματα μεταφέρουν λειτουργικά ερεθίσματα στην γνάθο, η οποία έτσι συνεχίζει να υποστηρίζει το χείλος και τα μάγουλα, αλλά και διατηρεί το σχήμα  που έχει ένα νεανικό πρόσωπο για πολλά χρόνια.

Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι η θεραπεία με εμφυτεύματα δοντιών δεν είναι απλώς ένα lifting δοντιών αλλά είναι ένας σίγουρος και αποτελεσματικός τρόπος για μια ανανέωση προσώπου και το μυστικό για ένα νεανικό πρόσωπο!
 
Δρ. Αλέξανδρος Παπασωτηρίου
Βας. Σοφίας 35
210-7227045